Зірки Європи: Elbphilharmonie

0
729
1

Не випадково січневий, Шостий сезон конкурсу “Зірки Європи” проводится віртуально* в німецькому місті Гамбург. Перлина північної Німеччини, Ельбська філармонія (Elbphilharmonie) в Гамбурзі була відкрита саме в цьому місяці – 11 січня 2017 року.

Величезна будівля схожа одночасно на корабель і на айсберг, і несе в собі музику.

Висота 26-поверхового будинку складає 110 метрів. Крім великої концертної зали на 2100 місць і малої зали на 550 місць в будівлі є готель на 244 кімнати, 45 квартир, репетиційні приміщення, студії звукозапису, магазини грамплатівок та інструментів, ресторани і бари, підземні паркінги. На восьмому поверсі є оглядовий майданчик, відкритий для вільного відвідування. Сюди можна сходити на екскурсію.

Акустику концертних приміщень проектував один з найвідоміших акустиков світу – Ясухиса Тойота. Він каже: “Якщо Ви, як акустик, зробите так, щоб аудиторія більше не відчувала велику відстань до музики, ви зробите гарну роботу”.

“Візитна картка” філармонії – 1000 вигнутих надрукованих елементів фасаду. Вони перетворюють Ельбфілармонію в величезний кристал, який віддзеркалює кольори неба, води і міста.

Будували цю красу довго, дев’ять років. І витратили на будівництво замість запланованого 241 мільйона євро – 866 мільйонів. Але ж яке ультрасучасне, функціональне культурне диво вийшло! І ще задовго до відкриття квитки до нового концертного комплексу були продані на кілька років вперед.

Старовинний Гамбург завжди був творчим. Вільне портове і торгове місто у 1678 році відкрило перший в світі міський публічний (для всіх людей) оперний театр, побудований на кошти заможних жителів – Театр на Гусячому Ринку, де в 1705 році молодий Георг Фрідріх Гендель поставив свою першу оперу “Альміра”.

Сьогодні в Гамбурзі працюють понад 40 театрів. Щодня відбувається 25-30 вистав. Головний міський оркестр Hamburger Symphoniker весь рік дає симфонічні концерти у філармонії. А також супроводжує спектаклі Staatsoper і міського балету.

Гамбург посідає третє місце після Нью-Йорка і Лондона за кількістю поставлених мюзиклів. Тут, спеціально для “Примари опери” Ендрю Ллойда Уеббера, було побудовано театр “Нова Флора”.

Упродовж одного вечора тут можна побувати на семи-восьми поп- і рок-проектах, двох-трьох джазових, а також почути кілька концертів академічної музики – від аматорських симфонічних оркестрів, камерних і молодіжних напівпрофесійних колективів – до виступів Симфонічного оркестру Радіо Півночі Німеччини і Hamburger Symphoniker.

Дивіться фото Elbphilharmonie і відео про неї, а також беріть участь в конкурсі Зірки Європи | Stars of Europe.

Photo by Chris Lee
The Elbphilharmonie: Hamburg’s new concert hall
Elbphilharmonie Hamburg Concert Hall. A detailed visit

Бетховен в Ельбській філармонії

Elbphilharmonie NDR – Ludwig van Beethoven Sinfonie Nr 9 d Moll op 125, 4 Satz

Конкурс

Зірки Європи | Stars of Europe

__________
*Віртуальне проведення конкурсу в якомусь місці означає тематичну, просвітницьку прив’язку культурної події до цікавого місця культури із розповіддю про це місце.

Конкурсний портал Призовий центр
Новини про вас Ваше портфоліо
Це Музика, творча екосистема для таланів, які стають зірками.

Курс підвищення кваліфікації вчителів: 60 годин, сертифікат ↓

Музична індустрія

Пісня від нашого лейблу ↓

Найближчі конкурси ↓

Конкурси Алея Зірок України
Конкурс Сузір'я Україна-Європа
Конкурс Зірки Європи

Програма HOLLYWOOD

Програма Hollywood для талантів України

Всі круті конкурси тут ↓

Конкурсний центр