8

Ніна Фесенко

1954 р.н., м. Жовті Води, Україна.

Ніна Фесенко (Гайковська) – поетеса, член Регіональної спілки письменників Придніпров’я, автор семи поетичних збірок та збірки авторських пісень “Співає душа”.

Творчі роботи

“Моя Україна” (Ніна Фесенко (Гайковська))
“Піду я до криниці” (Ніна Фесенко (Гайковська))

Збірка пісень “Співає душа”

Ніна Фесенко (Гайковська), збірка авторських пісень "Співає душа"
Ніна Фесенко (Гайковська), збірка авторських пісень “Співає душа”

Про артиста

Пані Ніна розповідає, як непросте життя привело її до творчості:

“За сімейних обставин, в 29 років залишилася одна з дітками, яким на той час було 10 і 5 років.

В роки перебудови, за скороченням штатів, залишилася без роботи. Мусила займатися вуличною торгівлею заради виживання, піднімала дітей.

Тридцять років була одна.

9 років доглядала паралізовану маму, яка була прикута до інвалідного візка. Ця біда привела мене до храму «Віри, Надії, Любові та матері їх Софії», де всі ці роки я служила хористкою в церковному хорі.

Поезія проявилася криком душі після смерті мами у вірші «ПОКАЯННЯ» 2006 р. В цей час народжувалися вірші, пронизані душевним болем та розпачем, який я виплескувала на папір, облегшуючи свої страждання. Мені на той час було 52 роки.

В 2014 році, зустрівши свою пару, вийшла заміж. З чоловіком, викладачем класу гітари в музичній школі м. Жовті Води, я увійшла в прекрасний світ мистецтва, куди завжди прагнула душею. Почала втілювати в життя свої дитячі мрії.

В 60 рокі я почала навчатися музиці у висококваліфікованих фахівців, викладачів музичної школи: 6 класів фортепіано – Олена Яківна Партала; 5 класів акордеон – Олег Олександрович Ярославцев. В цей же час я вступила до колективу академічного хору Палацу культури м. Жовті Води, яким керував Володимир Мойсейович Яновський.

В душі знову пробудився потяг до поезії і я серйозно віддалася цій справі. Книга перших поетичних творів під назвою «Віддзеркалення» вийшла в світ у 2017р. За нею вийшла друга, третя і в грудні 2019р. я була прийнята в Регіональну спілку письменників Придніпров’я.

В якийсь момент я відчула, що деякі вірші приходять мені з мелодіями, які я співала, записуючи їх на диктофон. Коли зібралося двадцять пісень, я вирішила видати їх пісенною збіркою. Так народилася збірка авторських пісень, під назвою «Співає душа». Аранжування та мінусовки до моїх пісень виконав висококваліфікований музикант-баянист та хормейстер Володимир Мойсейович Яновський. На той час йому було 84 роки. Зараз, на жаль, покійний, світла пам’ять.

Збірка «Співає душа» була відзначена медаллю Т.Г. Шевченка на двадцятому, ювілейному загальнонаціональному конкурсі «Українська мова – мова єднання» в 2019р. Всі поетичні збірки, зараз їх сім, відзначені дипломами Лауреата цього конкурсу в різних номінаціях. Моя поезія відкрита для широкого кола читачів.

З 07.07.2019 р. у фейсбуці функціонує сторінка моєї поезії.

Беручи участь у вокальних конкурсах, я прагну донести свої пісні людям, популяризувати їх, як надбання української культури, тим більше в номінаціїї академічний спів, який зараз все більше втрачає популярність, на жаль.

На сьогоднішній день я працюю, на громадських засадах, керівником клубного формування «Промінь» в Палаці культури м. Жовті Води, що являє собою творчі зустрічі за уподобаннями.”

Music Creative Ecosystem
Nina Fesenko (Gaykovska),
Підтримати талант | Support Talent

Сторінки

Ніна Фесенко (Гайковська)

Ніна Фесенко (Гайковська)

Ніна Фесенко (Гайковська), 67 років, на міжнародному конкурсі аторської пісні “Зірки Європи | Stars of Europe”. Десятий сезон, другий тур.

Ніна Фесенко (Гайковська),

Ніна Фесенко (Гайковська)

Ніна Фесенко (Гайковська), 67 років, на міжнародному конкурсі Алея Зірок | Alley of Stars. Шостий сезон.

Nina Fesenko (Gaykovska),

Nina Fesenko (Gaykovska)

Nina Fesenko (Gaykovska), 67 y.o., at the Constellation: World Vision international talent contest | Season 3

Ніна Фесенко (Гайковська)

Це програма Hollywood для талантів України, долучайтеся. Також в кожному нашому конкурсі є пакет участі Hollywood, в якому є створення такої сторінки-портфоліо.

Нові конкурсні сторінки цього артиста з усіх наших конкурсів також долучатимуться до цієї сторінки-портфоліо.