Аліна Ільчук

0
743
Alina Ilchuk, Аліна Ільчук
238

ЖУРІ конкурсів Творчої екосистеми “Музика”

Аліна Миколаївна Ільчук – українсько-американська співачка, викладачка вокалу, музикознавиця, членкиня Національної асоціації викладачів вокального мистецтва США, волонтерка.

З 1998 року викладає вокал та історію музики у навчальних закладах спеціалізованої та загальної музичної освіти у США i є багаторічною учасницею творчих проектів та Liederabent Series в рамках програми LIEDER ALIVE! (м. Сан-Франциско) у співпраці зi знаменитим акомпаніатором i лектором Пітером Ґрюнберґом.

З 2006 року членкиня Національного почесного музичного товариства США – Pi Kappa Lambda.

З 2020 року входить до складу ради правління Національної асоціації викладачів вокального мистецтва США – відділення Затоки м. Сан-Франциско.

Аліна Ільчук є дипломанткою вокальних конкурсів та премій, зокрема, конкурсу вокалістів Національної оперної асоціації (США, 2011), Міжнародного конкурсу духовної музики “Musica Sacra” 2010 (Рим, Італія), Національного конкурсу “The American Prize National Competition” (США, 2019).

Її студенти неодноразово ставали переможцями та стипендіантами різноманітних вокальних конкурсів i оперних програм. Зокрема таких престижних програм для молодих співаків, як “Мерола” при оперному театрі м. Сан-Франциско та Інститутy Танглвуда при Бостонському універститеті, вокального інтенсиву при Музичній консерваторії м. Сан-Франциско, національного конкурсу Центру Мондаві, Вокального конкурсу Шмідта при Каліфорнійському університеті – Берклі, Конкурсy барокової музики Каліфорнійської асоціації викладачів музики, Меморіальної стипендії для студентів хорового співу імені Асі Плескач та багатьох інших. Численні учні є випускниками американських університетів i солістами оперних театрів.

ОСВІТА І НАУКА

Bищу освіту здобула у Львівській національній музичній академії імені М.В. Лисенка i Каліфорнійському державному університеті у м. Сакраменто (СШA).

Паралельно із виконавською і педагогічною діяльністю Аліна Ільчук виступає у якості лекторки і дописувачки на численних наукових і мистецьких форумах та конференціях.

ЖИТТЄВА ПОЗИЦІЯ

Аліна Ільчук є палкою прихильницею розвитку мистецької освіти у світі. У 1998 році заснувала Академію музичного мистецтва м. Сакраменто.

На початку 2000-х років була однією із організаторів і викладачів слов’янського освітнього філіалу Університету Патен (м. Окланд, штат Каліфорнія), який допомагав імігрантам з пострадянських республік здобути вищу освіту.

У 2021 році ініціювала проведення першого у США публічного вебінару на тему українського вокального репертуару для сольних виконавців, що відбудеться на базі Національної асоціації викладачів вокального мистецтва США відділення Затоки м. Сан-Франциско, i який читатиме відома американська диригентка українського походження, почесна професорка Каліфорнійського університету – Берклі Др. Маріка Кузьма.

Аліна Ільчук активно займається волонтерстом, підтримуючи Український Католицький Університет у рідному Львові (Україна) та благочинну фундацію “Ангелик” у м. Сан-Франциско (США).

Пані Аліна є резиденткою Творчої екосистеми “Музика”.

Також на Алеї Зірок:

Алея Зірок України - творчі конкурси і програми, просування талантів