Вероніка Тормахова

0
517
Вероніка Тормахова – Творча екосистема Музика
65

ЖУРІ конкурсів Творчої екосистеми “Музика”

Композитор. Писати музику почала в 15 років.

ОСВІТА І НАУКА

В 1994 р. закінчила Київське музичне училище ім. Р.М. Глієра за спеціальністю “Теорія музики”, спеціалізація “Теорія естрадної музики”.

В 1998 р. закінчила Київську державну консерваторію ім. П.І. Чайковського за спеціальністю “композиція” (клас професора Г.І. Ляшенка), отримавши диплом з відзнакою.

В 2002 р. закінчила цільову аспірантуру та асистентуру-стажування кафедри композиції Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського. 

З 20.09.2007 є кандидатом мистецтвознавства зі спеціальності «музичне мистецтво». Маю наукові статті та методичні розробки навчальних програм.

ТВОРЧІ СПІЛКИ

В 2000 р. вступила до Спілки композиторів України.

В 1997 р. вступила до ASCAP – Американська асоціація композиторів, авторів та публіцистів.

ВПОДОБАННЯ

Фольклор України, Африки, Азії, Шотландії. З академічної музики люблю слухати  та аналізувати твори Б. Бартока, М. Равеля, К. Дебюссі, М. Мусоргського, А. Шнітке, В. Сильвестрова, М. Скорика. 

Захоплююся і розуміюся на джазовій, рок- і поп-музиці, особливо мене приваблює джаз-рок, боссанова, фолк-джаз, ф’южн, соул, спірічуел і госпел, хіп-хоп, фолк-рок, фолк-поп. 

Мій стиль – це, з одного боку, синтез типу фолк-джаз, а з іншого боку – це витриманий стиль поп-балади (у піснях і в мюзиклі), у симфонічній і камерній музиці – це сучасний погляд на фольклор крізь призму сьогодення і під впливом творчості Б. Бартока (у ладовому мисленні).

На мій погляд, сучасна музика розвиватиметься у напрямку полістилістики, під впливом фольклору народів світу і сучасного модерну.

ТВОРИ

Найзначніші твори:

  • Мюзикл “Voices» на слова Пола Торсона – 1995-2000 р.;
  • “Et sic in infinitum”, дипломна робота для симфонічного оркестру і автентичного вокалу – 1998 р.;
  • Симфонієта – 1999 р.;
  • Обробка української народної пісні “Що я в батька” для джазового квінтету і автентичного вокалу – 1999 р.;
  • Цикл 5 прелюдій для фортепіано – 1999 р.;
  • 7 експресій для мішаного хору a cappella на вірші зі старовинної японської поезії – 2001 р.;
  • Естрадні пісні на слова Пола Торсона: “Voices” (2002) і “Time Stands Still” (2003).

Є автором аудіо альбому (автор музики та аранжування) пісень для дітей “Чи тепер, чи колись” (2009) та аудіо альбому “Твій” – авторські пісні і аранжування, що записав гурт ConCord у 2015 році. 

З 2007 року створила більше 50 аранжувань для чоловічих ансамблів a cappella (ConCord, Duke Time), аранжувань народної, класичної і поп-музики хорів «Хрещатик», Аkolada (Едмонтон) та ін. Кілька дитячих пісень виконав дитячий хор школи-студії КМАМ ім. Р.М. Глієра.

У своїй творчості намагаюсь бути різноплановим митцем. З одного боку, в піснях і хорах висвітлюю різні сторони людських відносин і почуттів. З іншого боку, мене цікавить доля Сучасного Всесвіту і Людини у ньому, особливо – яскравої та незахищеної особистості-митця.

ДЕЯКІ ТВОРЧІ РОБОТИ

СonCord – Там, де

СonCord – Там, де (слова: А. Шадрін, музика: В.Тормахова)
студентський відеокліп

Також на Алеї Зірок:

Алея Зірок України - творчі конкурси і програми, просування талантів